Trhané vepřové koleno po česku
Ingredience
1 vařené ovarové koleno
1 větší cibuli
4 stroužky česneku
koření dle chuti - pepř, kmín,troška sladké papriky, chilli ( já jsem použila nové koření s názvem Čuník na pivu. Obsahuje: pivní extrakt,česnek, cibuli, papriku, kmín, rajčatový prášek, pepř, karamel a tymián ... je skvělé )
300ml černého piva
sůl
Postup:
Kůži na koleni nakrájíme jako mřížku, celé koleno jemně osolíme ( už je vařené v osolené vodě ), okořeníme. Cibuli a česnek nakrájíme nahrubo a vložíme do pekáče. Použila jsem na tuto úpravu pomalý hrnec, který je bezva pomocník. Na cibuli s česnekem položíme koleno kůží nahoru, podlijeme pivem, přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 180C. Necháme péct hodinu a půl. Poté odklopíme, zkusíme, zda je maso dobře podušené a měkké tak, že jdou lehce vidličkou oddělovat vlákna. Pokud ne, pečeme dál. V případě, že je měkké, vyjmeme ho na prkénko a dvěma vidličkami ho co nejvíce roztrháme na vlákna, případně posekáme . Vložíme zpět do pekáče, promícháme s výpekem, případně podlijeme trochou vody a již odkryté dopečeme.
Trhaným masem můžeme plnit bagety, sendviče, burgery nebo je dát mezi dva chleby. Přidáme, co máme rádi - hořčici, křen, kysleou okurkou…
Tento recept pro Vás připravila www.inkitchenopen.blogspot.cz.