Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Najdi inspiraci podle:

facebook

Rajčatová polévka s klobásou a kukuřicí v mexickém stylu

Ingredience

na polévku:

  • 2 červené cibule
  • 3 mrkve
  • 2 červené papriky
  • 800 g krájených rajčat v plechovce
  • hrst stonků z koriandru
  • 2 klobásy na vaření Schneider
  • 1 plechovka kukuřice
  • olivový olej
  • sůl a pepř

k dohotovení:

  • 1 avokádo
  • 1 klobása na vaření Schneider
  • tortillové chipsy
  • sýr typu Feta nebo balkánský
  • zakysaná smetana
  • lístky koriandru

Postup:

Cibuli, papriku a mrkev nakrájíme na menší kousky. Orestujeme je na olivovém oleji, a když začne měknout, lehce ji osolíme a opepříme. Přidáme dvě konzervy rajčat, stonky koriandru a ještě trochu vody, aby byla všechna zelenina ponořená.

Polévku vaříme 20 – 30 minut, až bude veškerá zelenina měkká a pak ji rozmixujeme ponorným mixérem. Hrnec s polévkou vrátíme na sporák a přidáme do ní klobásy nakrájené na čtvrtkolečka nebo kostičky a půl plechovky kukuřice. Povaříme. Jednu klobásu nakrájíme na kousky a opečeme ji na pánvi dozlatova, pak ji osušíme na papírových utěrkách.

Hotovou polévku nandáme do misek nebo talířů, přidáme do ní zakysanou smetanu a obložíme ji dle chuti – tortillovými chipsy, avokádem, opečenou klobásou, koriandrem, sýrem… Pokud máme rádi pálivé, klidně přidáme i chilli papričku.

Tento recept pro vás připravila Meg v kuchyni.

zpět

Sdílet

Poděl se o tento recept se svými blízkými a přáteli!