Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Najdi inspiraci podle:

facebook

Sendvič z dýňové bagety s kuřecí prsní šunkou římskými listy, hruškovo-zázvorovým chutney

Ingredience

200 g Kuřecí prsní šunka Fitnes
Římský salát 
1 ks mrkev 
400 g hruška 
100 g šalotka 
10 g zázvor 
80 g cukr 
150 ml bílé víno 
Balsamico bílé 
Skořice 
Sůl 
Pepř 
Olej

Dýňové bagety:
50 g brambory 
500 g hladká mouka 
20 g sůl 
40 g droždí 
Olej 
Voda 
Dýňová semínka

Postup:

Brambory ve slupce uvaříme ve slané vodě. Vařené brambory oloupeme a nastrouháme. Dohromady smícháme mouku, sůl, dýňová semínka, brambory a droždí rozmíchané s trochou vody. Nakonec přidáme olej a vypracujeme těsto. Necháme vykynout, po vykynutí rozdělíme na čtyři díly. Vyválíme bagety, které necháme vykynout. Do baget uděláme zářezy, lehce pomoučíme a pečeme na 200°C až 220°C stupňů. Hrušky oloupeme a nakrájíme na kostičky, připravíme karamel, na který dáme hrušky a lehce povaříme. Přidáme nastrouhaný zázvor, zalijeme vínem a balsamikem, přidáme skořici a šalotku nakrájenou na kolečka a necháme svařit. Nakonec vychladíme. Bagety rozřízneme, salát natrháme, pokapeme dresinkem, dáme na rozřízlou bagetu. Pak přidáme chutney, nakrájenou šunku, mrkev nakrájenou na julienne a nakonec přiklopíme.

 

zpět

Sdílet

Poděl se o tento recept se svými blízkými a přáteli!