Sendvič z dýňové bagety s kuřecí prsní šunkou římskými listy, hruškovo-zázvorovým chutney
Ingredience
200 g Kuřecí prsní šunka Fitnes
Římský salát
1 ks mrkev
400 g hruška
100 g šalotka
10 g zázvor
80 g cukr
150 ml bílé víno
Balsamico bílé
Skořice
Sůl
Pepř
Olej
Dýňové bagety:
50 g brambory
500 g hladká mouka
20 g sůl
40 g droždí
Olej
Voda
Dýňová semínka
Další recepty Norberta Hojdy
Postup:
Brambory ve slupce uvaříme ve slané vodě. Vařené brambory oloupeme a nastrouháme. Dohromady smícháme mouku, sůl, dýňová semínka, brambory a droždí rozmíchané s trochou vody. Nakonec přidáme olej a vypracujeme těsto. Necháme vykynout, po vykynutí rozdělíme na čtyři díly. Vyválíme bagety, které necháme vykynout. Do baget uděláme zářezy, lehce pomoučíme a pečeme na 200°C až 220°C stupňů. Hrušky oloupeme a nakrájíme na kostičky, připravíme karamel, na který dáme hrušky a lehce povaříme. Přidáme nastrouhaný zázvor, zalijeme vínem a balsamikem, přidáme skořici a šalotku nakrájenou na kolečka a necháme svařit. Nakonec vychladíme. Bagety rozřízneme, salát natrháme, pokapeme dresinkem, dáme na rozřízlou bagetu. Pak přidáme chutney, nakrájenou šunku, mrkev nakrájenou na julienne a nakonec přiklopíme.