Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Najdi inspiraci podle:

facebook

Farmářská polévka v chlebovém bochánku

Ingredience

100 g Anglická slanina bloček Selection 
320 g brambory 
150 g cibule
90 g zelí kysané 
60 g houby čerstvé
60 g rajčatový protlak 
12 g paprika mletá 
60 g mouka hladká 
50 g tuk 
Česnek 
Sůl 
Pepř 
Kmín 
Majoránka

5 ks chlebové bochánky 
500 g mouka pšeničná 
500 g mouka žitná 
30 g sůl 
1 ks droždí 
Kmín 
Voda dle potřeby 

Postup:

Z jemně nakrájené cibule se slaninou nakrájenou na kostičky připravíme základ a opečeme do zlatavé barvy, přidáme rajčatový protlak, orestujeme, zaprášíme paprikou (zpěníme) a zalejeme vývarem. Kysané zelí překrájíme, brambory nakrájíme na kostičky a vložíme do základu a vaříme téměř do změknutí. Z mouky a tuku si připravíme jíšku, kterou polévku zahustíme. Nakrájené houby orestujeme na pánvi a přidáme do polévky, kterou ochutíme, majoránku přidáme až na konec. 
Ze surovin si připravíme chlebové těsto, které rozvážíme na cca 350 g. Z těsta vytvoříme bochánky, které necháme vykynout. Po vykynutí potřeme vodou a dáme péct na 180°C stupňů do zlatavé barvy.

 

zpět

Sdílet

Poděl se o tento recept se svými blízkými a přáteli!