Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Najdi inspiraci podle:

facebook

Rolovaný plněný kuřecí steak

Ingredience

600 g Kuřecí stehenní steak 
300 g Uzená vykostěná stehna 
Olivový olej 
Máslo 
1 kg batáty
400 ml smetana  
2 ks vejce
200 g fazolové lusky čerstvé 
Sůl
Pepř
Tymián čerstvÝ

Postup:

Vykostěný kuřecí stehenní steak mírně naklepeme, osolíme a potřeme tymiánovou pastou (tymián utřený s olivovým olejem). Na steak položíme vykostěné maso z uzených stehen, srolujeme a stáhneme potravinářskou fólií do rolky a dáme do lednice vychladit. Maso vybalíme z fólie, osolíme, opepříme, opečeme na pánvi a vložíme do trouby na 180˚C, 10-15 min. Batáty očistíme, nastrouháme na plátky, smetanu svaříme, přidáme batáty, osolíme, ochutíme tymiánem a přimícháme vejce. Hmotu dáme do formy s pečícím papírem a pečeme na 140˚C do změknutí. Očistěné fazolové lusky, zblanšírujeme v osolené vodě a následně zchladíme v ledové vodě. Fazolové lusky musí zůstat křupavé. Rozpustíme si máslo, přidáme nasekanou petrželovou nať a fazolové lusky, mírně osolíme.

zpět

Sdílet

Poděl se o tento recept se svými blízkými a přáteli!