Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Najdi inspiraci podle:

facebook

Omeleta se šunkou a jarní cibulkou

Ingredience

Na 1 porci budeme potřebovat:

3 vejce
40 g Řezníkovi šunky Schneider Selection nakrájené na proužky
1 jarní cibulku
2 lžíce mléka
sůl, pepř
20 g másla

Postup:

Omeleta je jedna ze základních kuchařských technik, kterou se musí každý naučit. Jde jen o to mít teflonovou pánev, dobrou techniku a správnou teplotu.

Na pánvi a trošce oleje opečeme slaninu dokřupava. Vyndáme stranou a necháme okapat. Vložíme máslo a necháme rozpustit, neměla by být moc horká, spíš středně. Vlijeme rozšlehaná vejce s mlékem, která jsme předem opepřili a osolili. Ze začátku stahujeme vejce z okrajů pánve na střed a snažíme se vejce rozlévat po volných místech. Jde o cvik: když víte, že je omeleta zespodu upečená, můžete ji nechat chvilku být. Přidáme polovinu šunky a jarní cibulku a ze strany omeletu zarolujeme. Přendáme na talíř a dozdobíme zbytkem šunky a jarní cibulky. 

Tento recept pro vás připravil Ohmychef.cz.

zpět

Sdílet

Poděl se o tento recept se svými blízkými a přáteli!