Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Najdi inspiraci podle:

facebook

Toad in a hole  

Ingredience

Na 4 porce potřebujeme:

2 balení minišnajdrovek Schneider Selection
4 vejce
200 g hladké mouky
200 ml mléka
sůl, pepř
olej

Bloody Mary kečup:
100 g cukru krystal
100 g bzeneckého octa
10 g soli
5 kuliček nového koření
2 bobkové listy
1 čajovou lžička sušeného tymiánu
1 kg čerstvých přezrálých rajčat
20 ml worcesterové omáčka
15 ml tabasca
šťávu z jednoho citrónu
60ml citrusové vodky

Marinovaný řapíkatý celer
200 g našikmo nakrájeného celeru
100 ml vody
100 g cukru
1 polévkovou lžíci fenyklových semínek
6 velkých lžic bzeneckého octa

Postup:

Kořeny tohoto receptu pramení z Anglie 18.století. Nejdříve je třeba si připravit těsto, je totiž lepší, když je odstáté. Poměrově je to stejné množství mléka, vajec a mouky. Místo omáčky jsme udělali kečupu, který pokrm skvěle doplňuje.

Těsto: smícháme vejce, mouku a mléko, přidáme sůl a necháme odležet přes noc nebo alespoň 2 hodiny.

Kečup připravíme tak, že nejprve uděláme mokrý karamel (smícháme vodu a cukr dřív než se cukr rozpustí, voda se při vaření odpaří a cukr se zkaramelizuje rovnoměrně), potom přidáme ocet a nechám ho odvařit, přisypeme koření a rajčata, přidáme sůl a necháme rozvařit. Trvá to celkem dlouho a je třeba často míchat.

Nakonec přidáme tabasco, worcester, citrónovou šťávu, pepř a přivedeme k varu. Kečup je lepší pasírovat, neztratí tak tolik barvy jako při mixování. Nakonec přidáme vodku a dochutíme dle potřeby. Někdo má rád sladší, někdo pálivější atd. Kečup v lednici vydrží v uzavřené nádobě 2 týdny.

Nakládaný celer si připravíme tak, že v hrnečku přivedeme k varu fenyklová semínka, vodu, cukr a ocet a přelijeme přes nakrájený celer. Necháme alespoň 10 minut vychladit. Přecedíme a můžeme podávat.

Zapékací mísu vytřeme olejem a vložíme do trouby na 220 stupňů. Necháme rozehřát a přidáme zhruba 1dcl oleje, nalijeme těsto a navrch vyskládáme párky. Vložíme do trouby a necháme péct zhruba 20 minut, potom teplotu snížíme na 180 stupňů a dopečeme dozlatova. Při první fázi, kdy těsto roste, neotvírejte troubu. Těsto je třeba hodně upéct jinak rychle ztratí křupavost. Je to vlastně recept na yorkshirský pudink.

 

Tento recept pro Vás připravili http://www.ohmychef.cz/

zpět

Sdílet

Poděl se o tento recept se svými blízkými a přáteli!