Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Najdi inspiraci podle:

facebook

Jelítkový prejt s kedlubnovým salátem

Ingredience

400 g  jelítkový prejt

Vídeňský bramborový salát:
800 g  nové brambory
100 ml hovězí vývar
4 ks  ředkvičky (nakrájené na plátky)
10 ks kyselé okurky (cornichon – nakrájené na drobno)
1 hrst plochá petržel (nasekaná na drobno)
1 ks menší červená cibule (nakrájená na drobno)
1 pol. lžíce bílý vinný ocet
1 pol. lžíce Dijon hořčice
Sůl, pepř

Kedlubnový salát:
1 ks větší kedlubna
1 ks mrkev
1 ks citron
1 káv. lžička hořčičné semínko
1 pol. lžíce  olivový olej
Sůl, pepř

Postup:

Brambory uvaříme ve slupce do měkka. Nesmí se rozvařit. Necháme zchladnout, ale ještě teplé je oloupeme. Nakrájíme na kolečka nebo na čtvrtiny, záleží, jak velké brambory jsme použili. Přelijeme teplým vývarem a necháme chvilku odpočinout. Přidáme ostatní ingredience a dobře promícháme. Dáme vychladit. Kedlubnu a mrkev oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Přidáme šťávu z půlky citronu. Sůl, pepř, olivový olej a hořčičné semínko dobře promícháme a necháme chvilku odležet. Jelítkový prejt ohřejeme na slabém ohni. A servírujeme se studeným bramborovým a kedlubnovým salátem.

zpět

Sdílet

Poděl se o tento recept se svými blízkými a přáteli!