Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Najdi inspiraci podle:

facebook

Šunková tlačenka s marinovaným pórkem

Ingredience

4 ks/100 g šunková tlačenka
4 ks pórek (bílá část)
1 ks mrkev (trochu povařenou a pokrájenou na drobné kostičky)
1 ks jarní cibulka (nakrájená na kolečka)
1 stroužek česnek (nastrouhaný)
1 hrst plocholistá petržel (nasekaná na drobno)
200ml olivový olej
1 pol.lžíce červený vinný ocet
1 pol.lžíce dijon hořčice
Sůl
Černý pepř (čerstvě namletý)

Postup:

Z pórku menší velikosti odkrojíme zelený konec a bílou část pórku dobře omyjeme od hlíny. Vodu přivedeme k varu a pórek povaříme 8 – 10 minut. Pak pórek prudce zchladíme ve vodě s ledem, necháme odkapat, osušíme a nakrájíme na kolečka. Z olivového oleje, hořčice a octa připravíme vinaigrette tak, že do hořčice zašleháme olej, až vznikne emulze. Přidáme ocet, česnek, jarní cibulku, mrkev, petržel, sůl a pepř. Pórek dáme do nízké široké nádoby (např. do pekáčku) a přelijeme vinegrettem. Marinujeme alespoň 2 hodiny a pak podáváme s plátky šunkové tlačenky, kterou ještě můžeme dochutit octem.

zpět

Sdílet

Poděl se o tento recept se svými blízkými a přáteli!