Chalupářská klobása s krevetami a citronovou kaší
Ingredience
200 g Chalupářská klobása
12 ks tygří krevety větší velikosti a ocasy
2 ks červená paprika (nakrájená na kostky, které se napíchnou na špíz)
5cl olivový olej
800 g brambory typ C
150 g máslo
1ks citron (nastrouhaná kůra + šťáva)
300 ml smetana 30%
Sůl
Černý pepř (čerstvě namletý)
12 ks špejle (10 cm dlouhé
Další recepty Tita Eliáše
Postup:
Chalupářskou klobásu nakrájíme na 5 cm velké kousky. Na připravený špíz napíchneme klobásu, krevetu a červenou papriku. Připravíme 3 špízky na jednu porci a odložíme stranou. Uvařené brambory přepasírujeme, přidáme studené máslo, teplou smetanu a vyšleháme. Do kaše přidáme citronovou šťávu a kůru, osolíme a znovu dobře promícháme. Připravíme si pánev s vyšším dnem. Na olivovém oleji zprudka opečeme špízky z obou stran a zmírníme oheň. Dále opékáme cca 3 min., dokud není klobáska propečená. Špízky podáváme ihned s citronovou bramborovou kaší.