Sulc se salátem z černé čočky Beluga
Ingredience
400 g sulc – plátek
200 g Beluga čočka
600 ml kuřecí vývar / zeleninový vývar
50 g řapíkatý celer (nakrájený na drobné kostičky)
1 stroužek česnek (nastrouhaný)
1 hrst plochá petržel (nahrubo posekaná)
50 g mrkev trochu povařená a nakrájená na drobné kostičky
1 ks jarní cibulka (nakrájená na drobná kolečka)
50g červená paprika (nakrájená na drobné kostičky)
6 pol. lžic olivový olej
2 pol. lžíce bílý vinný ocet
Sůl, černý pepř (čerstvě namletý)
Další recepty Tita Eliáše
Postup:
Vývar přivedeme k varu, vložíme do něj čočku a uvaříme do měkka. Necháme trochu zchladnout a do ještě vlažné čočky přidáme ostatní suroviny včetně oleje a octa a dobře promícháme. Necháme alespoň 30 minut odpočinout. Podáváme se sulcem, který můžeme ještě dochutit octem.