Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Najdi inspiraci podle:

facebook

Nevinná klobása s muškátovou dýní

Ingredience

4 ks/600 g Nevinná klobása Schneider
5 cl slunečnicový olej

200 g brambory typ C
600 g muškátová dýně
5 cl olivový olej
4 stroužky česnek
1snítka    tymián
2 dcl smetana 30%
50 g máslo
Sůl
Pepř


Karamelizovaná jablka:
4 ks jablka zelená nakrájená na ¼ a bez jadřince
10 g máslo
20 g cukr krupice
1 dcl pivo světlé
Sůl 
Černý pepř (čerstvě namletý)

Postup:

Dýni rozkrájíme na ¼ i se slupkou a jadřinec vyhodíme. Pokapeme olivovým olejem, osolíme, přidáme tymián a položíme na plech. Troubu předehřejeme na 180 stupňů a dýni do ní vložíme. Pečeme cca 40 minut. Pak hranou lžíce dýni oddělíme od slupky a upečenou dýni stáhneme. Dýni umixujeme.
Brambory osolíme a uvaříme do měkka, slijeme vodu a rozšťoucháme. Do brambor přidáváme teplou smetanu a studené máslo. Vyšleháme do hladka. Případně dosolíme. 
Přidáme teplé dýňové pyré a vyšleháme dohromady.

Na pánvi s tlustým dnem dáme rozpustit cukr. Když zhnědne, přidáme jablka na ¼ a máslo.  Zalijeme pivem a necháme na slabém ohni vařit cca 10 minut do chvíle, kdy jablka změknou. 

Nevinnou klobásu stočíme do šneka a opečeme na troše oleje z obou stran do zlatova.

zpět

Sdílet

Poděl se o tento recept se svými blízkými a přáteli!