Nevinná klobása s muškátovou dýní
Ingredience
4 ks/600 g Nevinná klobása Schneider
5 cl slunečnicový olej
200 g brambory typ C
600 g muškátová dýně
5 cl olivový olej
4 stroužky česnek
1snítka tymián
2 dcl smetana 30%
50 g máslo
Sůl
Pepř
Karamelizovaná jablka:
4 ks jablka zelená nakrájená na ¼ a bez jadřince
10 g máslo
20 g cukr krupice
1 dcl pivo světlé
Sůl
Černý pepř (čerstvě namletý)
Další recepty Tita Eliáše
![Sulc se salátem z černé čočky Beluga](/content/files/clanky/129/podobne.jpg)
![Plněná grilovaná zelenina](/content/files/clanky/169/podobne.jpg)
![Steak ze šunky s melounovou salsou](/content/files/clanky/204/podobne.jpg)
Postup:
Dýni rozkrájíme na ¼ i se slupkou a jadřinec vyhodíme. Pokapeme olivovým olejem, osolíme, přidáme tymián a položíme na plech. Troubu předehřejeme na 180 stupňů a dýni do ní vložíme. Pečeme cca 40 minut. Pak hranou lžíce dýni oddělíme od slupky a upečenou dýni stáhneme. Dýni umixujeme.
Brambory osolíme a uvaříme do měkka, slijeme vodu a rozšťoucháme. Do brambor přidáváme teplou smetanu a studené máslo. Vyšleháme do hladka. Případně dosolíme.
Přidáme teplé dýňové pyré a vyšleháme dohromady.
Na pánvi s tlustým dnem dáme rozpustit cukr. Když zhnědne, přidáme jablka na ¼ a máslo. Zalijeme pivem a necháme na slabém ohni vařit cca 10 minut do chvíle, kdy jablka změknou.
Nevinnou klobásu stočíme do šneka a opečeme na troše oleje z obou stran do zlatova.
![](/content/files/images/layout/print-veci.png)
![](/content/files/images/layout/print-schneider.png)