Česnečka s úzeným masem a pohankou
Ingredience
1 ks česnek
250 g kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
3 pl pohanka
3 pl mražený zelený hrášek
200 g uzené maso
baby špenát - hrst
1 l hovězí vývar
Sůl
Pepř
Drceny kmín na dochucení
50 ml olivový olej
Další recepty Tomáše Reisingera
![Bramborový guláš s klobásou](/content/files/clanky/107/podobne.jpg)
![Polévka z muškátové dýně](/content/files/clanky/123/podobne.jpg)
![Olomoucké tvarůžky v libečkovém pestu](/content/files/clanky/124/podobne.jpg)
Postup:
Na oleji orestujeme zeleninu nakrájenou na drobné kostičky, přidáme na stejné kostičky nakrájené uzené maso a polovinu na plátky krájeného česneku. Zalijeme vývarem, necháme provařit, přidáme pohanku a hrášek, necháme přijít do bodu varu, stáhneme z plamene a 10 minut necháme pod poklicí nabobtnat. Před podáváním přidáme zbytek na plátky krájeného česneku a špenát. Hned servírujeme.
![](/content/files/images/layout/print-veci.png)
![](/content/files/images/layout/print-schneider.png)