Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Najdi inspiraci podle:

facebook

Bramborový guláš s klobásou

Ingredience

4porce
4 cibule
6 stroužků česneku 
3 pol. lžíce sádla
2 pol. lžíce tomatový protlak
3 pol. lžíce sladká mletá paprika
2 pol. lžíce vinný ocet (nechat projít varem)
2 ks bobkový list
Kmín
Majoránka
10 středně velkých lojovitých brambor
2 upečené oloupané červené a žluté  papriky
1l hovězího vývaru
300g Klobása s paprikou nebo točený salám 
Olej
Sůl, kajenský pepř
2 kyselé okurky 
Zakysaná smetana

Postup:

Cibuli a česnek nakrájíme na drobno. Cibuli osmahneme na sádle do tmava a přidáme česnek, kmín, protlak a ještě jednou zarestujeme. Stáhneme z ohně a zaprášíme paprikou, zastříkneme octem, přidáme bobkový list a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 45 min. Vyjmeme bobkový list a tyčovým mixérem rozmixujeme. Přidáme brambory nakrájené na kostičky a vaříme do měkka cca 20 min. Pokud má uzenina silné střívko, oloupeme jej a nakrájíme na plátky asi ½ cm silné a zprudka opečeme na kvalitním oleji. Uzeninu vyndáme na sítko a necháme okapat. Opečenou uzeninu přidáme do guláše a necháme provařit 10 min. Guláš stáhneme z ohně a dochutíme solí a pálivou paprikou. Pokud není guláš dost hustý, můžeme vyndat pár brambor, které rozmixujeme a vzniklou kaší guláš dohustíme. Pečenou loupanou papriku nakrájíme na kostičky a se stejně nakrájenou okurkou a majoránkou přidáme těsně před servírováním jako ozdobnou vložku. Můžeme zdobit i zakysanou smetanou.

zpět

Reklamní banner

Sdílet

Poděl se o tento recept se svými blízkými a přáteli!