Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Najdi inspiraci podle:

facebook

Bílá fazolová polévka s klobásovou drobenkou a rozmarýnem

Ingredience

4 porce

100 g sušených bílých fazolí

1 Schneider klobásu na vaření

2 větvičky rozmarýnu

30 g panko strouhanky

1 větší cibule

50 g másla

50 ml bílého vína

2 stroužky česneku

500 ml kuřecího vývaru

200 ml plnotučného mléka

Sůl, pepř, olivový olej

Postup:

Fazole namočíme do studené vody přes noc. Jemně nasekanou cibulku zpěníme na polovině másla a trošce oleje. Přidáme nasekaný česnek nahrubo a zarestujeme. Nechceme žádnou barvu. Přidáme bílé víno a necháme odpařit alkohol. Přidáme přecezené fazole a kuřecí vývar. Vaříme doměkka, to může trvat různě (u mě to bylo za hodinku měkké). Zhruba jednu pětinu fazolí dáme stranou a přidáme mléko. Přivedeme k varu. Osolíme a rozmixujeme dohladka. Konzistence by měla být krémová. Přidáme zbytek másla a rozmícháme. Podle hustoty naředíme mlékem či vývarem.

Klobásu nakrájíme na malé kousky (kostičky), je lepší, když je dobře vychlazená. Vložíme na teflonovou pánev a opečeme dozlatova. Přidáme strouhanku a necháme spolu opéct. Opepříme. Přendáme na kuchyňský papír, aby se osušila.

Rozmarýn nasekáme najemno a smícháme s olivovým olejem v poměru 1 ku 2. Nakonec vlijeme polévku do misky, navrch dáme pár celých fazolí, drobenku a zakapeme rozmarýnovým olejem. Dobrou chuť! 

Tento recept pro nás připravil

zpět

Sdílet

Poděl se o tento recept se svými blízkými a přáteli!