Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Najdi inspiraci podle:

facebook

Šunkový aspik s červenou paprikou

Ingredience

Na 2 porce budeme potřebovat:

200 g šunkového aspiku Schneider
1 červenou papriku
0,5g xantanu
2 čajové lžičky strouhaného křenu
150 ml smetany na šlehání
sůl
olivový olej

Postup:

Tenhle recept je vlastně varianta šunkové rolky tak trochu jinak. Určitě by se hodil na slavnostní čas, jako jsou třeba Vánoce nebo Silvestr. Protože je v aspiku červená paprika, rozhodl jsem se udělat k tomu paprikovou omáčku. Jedná se o nejjednodušší omáčku, co jde vůbec vymyslet.

Papriku skrojíme z jedné strany a vykrojíme si pár kostiček. Zbytek papriky bez semínek, vložíme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Protože se nám na stěny většinou při tak malém množství lepí větší kusy, je lepší je seškrábnout a proces opakovat. K tomu přidáme xantan. Směs nakonec rozmixujeme a ochutnáme. Není třeba nic přidávat, přirozená chuť zeleniny vystoupí na povrch.

Smetanu vyšleháme, osolíme a přidáme křen. Servírujeme bokem, někdo křen moc nemusí.

Z aspiku ukrojíme 2 cm kolečko a z něj pak vykrájíme stejné kostky. Podlijeme paprikovou omáčkou, ozdobíme kostičkami papriky a něčím zeleným na ozdobu. Já jsem použil vršky z fenyklu. Lehce pokapeme olivovým olejem a můžeme podávat. Dobrou chuť!

 

Tento recept pro Vás připravili http://www.ohmychef.cz/

zpět

Sdílet

Poděl se o tento recept se svými blízkými a přáteli!