Slaná galetka
Ingredience
100 g Pražská šunka Selection Schneider
270 g hladké mouky
170 g másla
1 ČL soli,
4 PL studené vody
hnědé žampióny
cibule
hrst měkkého kozího sýra
1 vajíčko
Postup:
Na přípravu těsta si smícháme hladkou mouku, sůl. Přidáme nakrájené máslo a studenou vodu a vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme cca hodinu odpočívat v chladu.
Na papíře na pečení si rozválíme těsto do kruhu. Šunku si poklademe do kruhu cca 4 cm od okrajů. Postupně poklademe i cibuli nakrájenou na kolečka, hnědé žampióny a na vrch rozdrobíme kozí sýr. Nenaplněné okraje přeložíme směrem do středu a okraje natřeme rozšlehaným vajíčkem.
Pečeme při teplotě 200 stupňů cca 35 – 40 minut.