Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Najdi inspiraci podle:

facebook

Sladko-pikantní kuřecí jednohubky ve slanině

Ingredience

500 g kuřecích prsou
300 g Anglické slaniny Selection
2 polévkové lžíce hnědého cukru
1 čajová lžička mleté červené papriky (může být pikantní)
pepř
sůl
olivový olej
čerstvý rozmarýn

 

Postup:

Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na menší kostičky. Ty pak v misce promícháme s trochou olivového oleje a větvičkami čerstvého rozmarýnu. Necháme odležet v lednici 2 hodiny. Pak kuřecí kousky zabalíme do slaniny tak, aby byla slaninka obtočená kolem kuřecího masa. Slanina by měla na mase držet, takže žádné párátka nejsou potřeba.

Zabalené kousky pak obalíme ve sladko-pikantní směsi, kterou připravíme smícháním hnědého cukru, mleté červené papriky, pepře a soli. Takto připravené jednohubky dáme na rozpálenou pánev s kapkou oleje a opékáme z každé strany pár minut. Můžeme podávat s čerstvou zeleninou nebo opečenými bramborami.

zpět

Sdílet

Poděl se o tento recept se svými blízkými a přáteli!