Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Najdi inspiraci podle:

facebook

Řecké pečené fazole a Selection špekáček

Ingredience

500g sušených řeckých obřích bílých fazolí
1 cibule, na drobno nakrájená
1 mrkev, na drobno nakrájená
2 stroužky česneku, na drobno nasekané  
1 plechovka drcených rajčat
2-3 stroužky česneku, na drobno nasekané
4 špekáčeky Selection
hrst hladkolisté petržele, na drobno nasekané
Olivový olej
Sušené oregano
Cukr
Sůl
Pepř

 

Postup:

Fazole večer před vařením zalijeme studenou vodou. Druhý den slijeme a přilijeme čistou vodu. Mrkev a cibuli nakrájíme na drobné kostičky, česnek nasekáme a přidáme do vody k fazolím. Osolíme, kápneme trochu olivového oleje a vaříme. Prvních 10 minut zprudka bez poklice, pak je přiklopíme a stáhneme teplotu. Vaříme do změknutí.

V hlubší pánvi smícháme rajčata, podrcený česnek, oregáno, sůl a pepř. Rajčata doporučujeme přisladit dle chuti. Přilijeme asi 200 ml vody a necháme probublávat přibližně půl hodiny.

Fazole slijeme a včetně mrkve a cibule vsypeme do pekáčku. Zalijeme rajčatovou omáčkou, promícháme. Špekáčky nakrojíme a vyskládáme do fazolí. Přikryjeme alobalem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C půl hodiny, pak odkryjeme a dopečeme. Omáčka by se měla nasáknout do fazolí. Nakonec fazole promícháme s posekanou petrželkou.

Tento recept pro Vás připravila inkitchenopen.blogspot.cz.

zpět

Sdílet

Poděl se o tento recept se svými blízkými a přáteli!