Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Najdi inspiraci podle:

facebook

Burger s žampionem Portobello karamelizovanou cibulí a klobásou

Ingredience

1 bulka

1 žampion Portobello

snítka tymiánu

1 grilovací klobása se švestkou Schneider

1 grilovací klobása s goudou Schneider

listy salátu nebo rukoly

1 rajče

1 větší cibule

1 KL třtinového cukru

1 PL octa balsamico

1 PL majonézy

1 KL chilli omáčky

olej

sůl

 

Postup:

Burger můžete připravit na jakémkoliv grilu nebo grilovací pánvi. Jen na cibuli budete potřebovat pánvičku. Nejdříve opečte řezné plochy bulky. Majonézu smíchejte s chilli omáčkou a dochuťte případně solí. Žampion zevnitř potřete olejem, osolte a posypejte lístky tymiánu. Vše se snažte dostat mezi lupeny. Žampion opečte nejprve lupeny dolů a pak ho obraťte. Uvnitř se vytvoří šťáva, kterou v něm ponechte.

Cibuli nakrájejte na kolečka a na oleji ji orestujte. Zasypejte cukrem a nechte krátce zkaramelizovat. Osolte a zalijte balsamicovým octem. Ještě chvilku promíchávejte, než se ocet odpaří. Dochuťte.

Klobásy také ogrilujte a nakrájejte na slabší plátky. Spodní část bulky potřete chilli majonézou. Postupně vrstvěte listy salátu, na ně položte žampion a jeho prohlubeň naplňte karamelizovanou cibulí. Na ni pak přijdou plátky klobásy, rajčete a pokud budete chtít, i kolečka čerstvé cibule. 

 

Tento recept pro vás připravila https://inkitchenopen.blogspot.cz/

 

 

 

 

zpět

Sdílet

Poděl se o tento recept se svými blízkými a přáteli!