Klobáskové špízy s lanýžovým a chilli dipem
Ingredience
Na 4 porce
8 klobásek Schneider z grilovací tašky mix klasik, paprika
200 g cukety
200 g červené papriky
200 g krémových žampiónů
100 g hlívy
Špejle
Lanýžový dip
2 žloutky
100 ml mléka
1 lžička rýžového octa
200 ml slunečnicového oleje
40 ml lanýžového oleje
Sůl
Žloutky, mléko, ocet a sůl smícháme a v mixéru vyšleháme spolu s olejem, který pomalu přiléváme (jako při přípravě majonézy). Dochutíme a můžeme přidat i kousky lanýžů.
Chilli dip
3 malé chilli papričky Birds eye
425 g sekaných rajčat v plechovce
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce hnědého cukru
2 lžíce červeného vinného ocet
1 lžíce sójové omáčky
Sůl
Postup:
Na oleji zpěníme nasekané chilli papričky. Přisypeme cukr, po zkaramelizování přidáme ocet a sójovou omáčku a necháme vyvařit. Přidáme rajčata a vaříme je 2 minuty. Směs rozmixujeme do hladka. Dochutíme solí.
Klobásky nakrájíme na 1 cm široká kolečka. Střídavě napichujeme švestkovou klobásu, papriku a cuketu. Sýrovou klobásu střídáme s houbami. Špízy pečeme na grilu nebo pánvi. Houbový špíz servírujeme s lanýžovým dipem, zeleninový s chilli dipem. Dobrou chuť.