Kateřina Abtová Restaurace SlowPec v Líšnici
Spolumajitelka a šéfkuchařka restaurace Slowpec ctí tradiční venkovskou kuchyni v moderním pojetí a v tomto duchu se jí povedlo kousek za Prahou vybudovat z malé restaurace vyhlášený podnik, kam se za dobrým jídlem sjíždějí hosté z širokého okolí. Ve Slowpeci se pod jejím vedením vaří pomalu, poctivě, bez náhražek a zahušťovadel. Ráda čerpá z kuchyně našich předků a po jejich vzoru často používá méně atraktivní a opomíjené suroviny, jako jsou třeba vnitřnosti, a přípravou je povyšuje na lahůdky.
Recepty Kateřiny Abtové
![Cizrnový salát s pečenými paprikami](/content/files/clanky/108/recepty-kuchar.jpg)
![Konfitovaný králík s pomerančovým chutney](/content/files/clanky/112/recepty-kuchar.jpg)
![Kateřina Abtová](/content/files/clanky/31/kuchar.jpg)
![Kateřina Abtová](/content/files/clanky/31/znacka1.jpg)
“Kvalitní slanina nebo uzený špek nemůže v mé kuchyni nikdy chybět, protože i sebeobyčejnějšímu jídlu umí dodat správný šmrnc.”
![](/content/files/images/layout/print-veci.png)
![](/content/files/images/layout/print-schneider.png)