Cizrnový salát s pečenými paprikami
Ingredience
200 g cizrna
200 g salám Torrero
1 ks červená paprika
1 ks žlutá paprika
2 ks menší červená cibule
½ menší cuketa
Postup:
Cizrnu přebereme a den předem namočíme do studené vody. V té samé vodě uvaříme do měkka. Na závěr, když je cizrna téměř uvařená, vodu osolíme. Slijeme a necháme vychladnout. Papriky očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Cuketu rozkrojíme podélně na čtvrtky, osolíme, necháme pár minut vypotit vodu a osušíme. Papriky i cuketu dáme na plech, vytřený olivovým olejem, pokapeme olivovým olejem, přidáme celé snítky tymiánu a pečeme při 220°C, než se na paprikách začnou dělat puchýře a cuketa začne zlátnou. Papriky po upečení oloupeme a spolu s cuketou pokrájíme na menší kousky. Červenou cibuli pokrájíme na hrubo, dáme do rendlíku, zalijeme balsamikovým octem tak, aby cibule byla celá ponořená a svaříme. Na konci nám v rendlíku nezbude skoro žádný ocet a cibule bude měkká na skus. Všechny zchladlé ingredience smícháme dohromady a přidáme na nudličky nakrájený salám a olivový olej. Dochutíme šťávou z limet, čerstvě namletým pepřem a necháme dobře vychladit. Před servírováním vmícháme ještě nasekanou koriandrovou nať. Servírovat můžeme s použitím tvořítka a kolem ozdobit balsamikovou redukcí.