Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Najdi inspiraci podle:

facebook

Cizrnový salát s pečenými paprikami

Ingredience

200 g cizrna
200 g salám Torrero 
1 ks červená paprika
1 ks žlutá paprika
2 ks menší červená cibule
½ menší cuketa

Postup:

Cizrnu přebereme a den předem namočíme do studené vody. V té samé vodě uvaříme do měkka. Na závěr, když je cizrna téměř uvařená, vodu osolíme. Slijeme a necháme vychladnout. Papriky očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Cuketu rozkrojíme podélně na čtvrtky, osolíme, necháme pár minut vypotit vodu a osušíme. Papriky i cuketu dáme na plech, vytřený olivovým olejem, pokapeme olivovým olejem, přidáme celé snítky tymiánu a pečeme při 220°C, než se na paprikách začnou dělat puchýře a cuketa začne zlátnou. Papriky po upečení oloupeme a spolu s cuketou pokrájíme na menší kousky. Červenou cibuli pokrájíme na hrubo, dáme do rendlíku, zalijeme balsamikovým octem tak, aby cibule byla celá ponořená a svaříme. Na konci nám v rendlíku nezbude skoro žádný ocet a cibule bude měkká na skus. Všechny zchladlé ingredience smícháme dohromady a přidáme na nudličky nakrájený salám a olivový olej. Dochutíme šťávou z limet, čerstvě namletým pepřem a necháme dobře vychladit. Před servírováním vmícháme ještě nasekanou koriandrovou nať. Servírovat můžeme s použitím tvořítka a kolem ozdobit balsamikovou redukcí.

zpět

Sdílet

Poděl se o tento recept se svými blízkými a přáteli!