Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Najdi inspiraci podle:

facebook

Zadělávané dršťky v jemné smetanové omáčce se šunkovým kolenem

Ingredience

800 g syrové hovězí dršťky
50 g máslo + lžíce na opečení šunky
2 šalotka
40 g hladká mouka
200 ml hovězí vývar
200 g šunkové koleno
100 ml smetana 31%
Kůra z půlky citronu
5 kuliček nové koření
10 kuliček pepř
2 ks  bobkový list
Citronová šťáva
Muškátový oříšek
Plocholistá petržel

Postup:

Syrové dršťky řádně vypereme ve vlažné vodě a nakrájíme na cca 10 cm dlouhé proužky. Dáme vařit do vody. Po přejití varem scedíme, vodu vylijeme a napustíme novou. Postup opakujeme ještě 2x. Poté dršťky zalijeme čistou vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přidáme nové koření, pepř, bobkový list a vaříme dršťky do měkka. Scedíme a po vychladnutí je nakrájíme na nudličky cca 0,5 cm x 5 cm.

 

Během toho, co se dršťky vaří, nakrájíme na drobno šunkové koleno a velmi na jemno šalotky.

 

Na suché pánvi rozpustíme máslo, přidáme pokrájené šunkové koleno a pomalu restujeme do zlatova, pak koleno vyjmeme a odložíme stranou. Ve stejném hrnci rozpustíme zbytek másla, přidáme šalotky a necháme zesklovatět. Přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Přilijeme studený hovězí vývar, rozmícháme a přidáme smetanu. Vaříme alespoň 15 minut na mírném ohni. Během vaření často mícháme, aby se omáčka nepřichytla.  Do hotové omáčky vrátíme orestované šunkové koleno, pokrájené dršťky a krátce společně provaříme. Na závěr dochutíme citronovou kůrou, pár kapkami citronové šťávy, strouhaným muškátovým oříškem a především pak hrubě nasekanou hladkolistou petrželí. Při servírování můžeme ještě zakápnout trochou kvalitního extra virgin olivového oleje.  Podáváme s bílým chlebem.

zpět

Sdílet

Poděl se o tento recept se svými blízkými a přáteli!