Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Najdi inspiraci podle:

facebook

Domácí pizza  

Ingredience

Na 4 menší pizzy budeme potřebovat:

250 g hladké mouky
175 ml vlažné vody
75 g kvásku
1 lžíce olivového oleje
sůl
250 g passaty (rajčata drcená, nebo loupaná)
1 balení loveckého salámu Schneider
1 mozzarellu
2 krémové žampióny

Postup:

Nejdříve smícháme kvásek s vodou a počkáme až se aktivuje. Mouku smícháme se solí. Přidáme olivový olej a vypracujeme těsto. Bude lehce lepkavé, je třeba ho trošku poprášit moukou. Je lepší použít hrubší mouku, ideálně semolinu. Rozdělíme na 4 části a necháme nakynout alespoň 2 hodiny pod utěrkou. Jestliže nemáte kvásek použijte sušené droždí, měly by vám stačit zhruba 3-4 gramy.

Po dvou hodinách těsto rozhodně nehněteme, spíš se ho snažíme s dostatkem mouky roztáhnou do stran. Jde o to, aby v těstě zůstal vzduch a vytvarovali jsme krásnou placku s trošku širším okrajem. Rozpálíme si teflonovou pánev a zapneme v troubě vrchní gril na maximum. Pečeme na pánvi na jedné straně zhruba 1 minutu a placku otočíme, potom přidáme rajčata a zbytek ingrediencí, vložíme do trouby hned na vrchní příčku a necháme další dvě minuty.

Pizza by měla být hotová. Nakonec opepříme a zakápneme olivovým olejem. Můžeme ještě dochutit parmezánem.

zpět

Sdílet

Poděl se o tento recept se svými blízkými a přáteli!