Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Najdi inspiraci podle:

facebook

Avokádo zapečené s křupavou slaninou

Ingredience

4 porce
200 g Schneider Selection Snídaňové slaniny,  na drobno nakrájené
2 avokáda
8 křepelčích vajíček
Sůl
Pepř
1 uzená paprika
1  limeta
250 g cherry rajčat
1 cibule, na drobno nakrájená
Mix listových salátů
1 bageta

Postup:

Slaninu nakrájíme na drobno, bokem si nakrájíme pár proužků slaniny na ozdobu.  Proužky slaniny dáme do rozpálené pánve a smažíme na středním plameni. Průběžně promícháváme, aby se slanina nespálila, jakmile je slanina vyškvařená do křupava, přemístíme ji na papírové utěrky. Omastek na pánvi po slanině necháme.

Avokáda podélně rozkrojíme a vyndáme pecku. Otvor po pecce  lžící trochu rozšíříme a vydlabané kousky dáme do misky. Rozpůlené avokádo i vydlabané kousky lehce zakápneme limetkovou šťávou, osolíme a opepříme. Rozpůlená avokáda lehce posypeme mletou uzenou paprikou.

Do každého kousku avokáda vyklepneme dvě křepelčí vajíčka a  lehce je osolíme, opepříme a posypeme mletou uzenou paprikou.

Troubu rozpálíme na 200°C. Do misky k avokádům dáme rozpůlená cherry rajčátka, můžeme pokapat olivovým olejem. Pečeme  přibližně 10 minut, a poté na dalších 5 minut můžeme zapnout funkci grilu.

Vydlabané kousky avokáda smícháme v misce s třemi cherry rajčátky rozkrájenými na drobno a kouskem červené cibulky, nasekané na drobné kostičky. Směs zamícháme, osolíme, opepříme a dle chuti přidáme ještě limetkovou šťávu.

Bagetu nakrájíme na plátky a opečeme na pánvi s omastkem od slaniny.

Zapečená avokáda podáváme na listových salátech, na které rozložíme i pečená rajčata. Posypeme je křupavou slaninou a podáváme s kousky limetky pro dochucení.
Na plátky bagety natřeme avokádovou směs a můžeme přidat větší kousky slaniny a červené cibulky.

Tento recept pro Vás připravila megvkuchyni.cz.

zpět

Sdílet

Poděl se o tento recept se svými blízkými a přáteli!