Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Najdi inspiraci podle:

facebook

Vejce Benedikt s opečenou slaninou

Ingredience

1 balení Anglické slaniny Selection

2 plátky chleba

2 vejce

pepř

Mladá cibulka

125g másla

10 ml vinneho octa

10 ml vody

1 žloutek

Sůl

Postup:

Najdřív uděláme holandskou omáčku. Pepř zalejeme octem, vodou a necháme převařit. Do misky dáme žloutek a převařenou vodu s octem a pepřem. Nad vařící vodou v hrnci vyšleháme v misce všechny ingredience, dokud omáčka nezhoustne. Potom přidáváme postupně máslo.

Chléb opečeme do zlatova a poklademe na něj opečené kousky slaniny. Položíme na něj „ztracená vajíčka“, polejeme holandskou omáčkou, dochutíme solí, pepřem a na závěr dozdobíme mladou cibulkou.

zpět

Sdílet

Poděl se o tento recept se svými blízkými a přáteli!