Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Najdi inspiraci podle:

facebook

Vánoční šunka s medovo-hořčičným glazé

Ingredience

Šunka s kůží 1,5 – 2 kg

250 g medu

80 g celozrnné hořčice

80 g hnědého třtinového cukru

60 g másla

Postup:

Šunku položíme do pečící nádoby kůží nahoru, zakryjeme alobalem a v troubě

předehřáté na 160 °C pečeme přibližně 45 minut až hodinu. Ostatní ingredience

dáme do pánve a za stálého míchání na mírném plameni vaříme dokud se cukr

úplně nerozpustí. Šunku vyjmeme z trouby, kůži nařežeme na čtverečky, celou

potřeme čtvrtkou připraveného glazé, zvýšíme teplotu na 200 °C, vrátíme

nezakrytou do trouby a pečeme 15 minut. Pak šunku znovu potřeme

čtvrtkou glazé, pečeme dalších 15 minut a celé opakujeme ještě

dvakrát. Hotovou šunku vyndáme z trouby, necháme 15 minut

odpočinout a podáváme.

zpět

Sdílet

Poděl se o tento recept se svými blízkými a přáteli!