Vánoční šunka s medovo-hořčičným glazé
Ingredience
Šunka s kůží 1,5 – 2 kg
250 g medu
80 g celozrnné hořčice
80 g hnědého třtinového cukru
60 g másla
Postup:
Šunku položíme do pečící nádoby kůží nahoru, zakryjeme alobalem a v troubě
předehřáté na 160 °C pečeme přibližně 45 minut až hodinu. Ostatní ingredience
dáme do pánve a za stálého míchání na mírném plameni vaříme dokud se cukr
úplně nerozpustí. Šunku vyjmeme z trouby, kůži nařežeme na čtverečky, celou
potřeme čtvrtkou připraveného glazé, zvýšíme teplotu na 200 °C, vrátíme
nezakrytou do trouby a pečeme 15 minut. Pak šunku znovu potřeme
čtvrtkou glazé, pečeme dalších 15 minut a celé opakujeme ještě
dvakrát. Hotovou šunku vyndáme z trouby, necháme 15 minut
odpočinout a podáváme.