Těstoviny se sušenými rajčaty a sušenými salámky
Ingredience
500 g bezlepkových těstovin
4 Snack klobásky Schneider (2x pikant, 2x klasik)
1 PL oleje ( nejlépe ze sušených rajčat)
1 PL másla
1 šalotka, najemno nakrájená
250 ml smetany na vaření
1 PL hladké mouky
2 stroužky česneku
3/4 hrnku kuřecího vývaru
2 PL strouhaného parmazánu
1/3 hrnku nakrájených sušených rajčat v oleji
1 lžička sušeného tymiánu
1/4 lžičky červeného pepře
sůl
Postup:
Těstoviny uvaříme dle návodu a odstavíme.
Klobásky nakrájíme na kolečka. Osmahneme z obou stran na pánvi s olejem ze sušených rajčat. Odstavíme.
V pánvi rozpustíme máslo. Přidáme nadrobno nakrájenou šalotku a česnek na tenké plátky. Necháme zesklovatět. Přidáme mouku a důkladně promícháme.
Do pánve opatrně vlijeme kuřecí vývar a smetanu a vaříme, dokud nám omáčka nezhoustne.
Přidáme parmezán, sušená rajčata, tymián a dochutíme solí a červeným pepřem.
Do hrnce s těstovinami přidáme osmahnuté klobásky a zalijeme smetanovou omáčkou.