Pizza alla Lucia se salámem a sýrem Fontina
Ingredience
Těsto:
400 g polohrubá mouka
100 g mouka semolina
7 g sušené droždí
450 ml vlažná voda
třtinový cukr
čerstvé oregano
sůl
Rajčatová drť:
400 g nasekaná konzervovaná rajčata
1 ks stroužek česneku
1 čl bílý vinný ocet
olej
cukr
sůl
koření
Navrch:
150 g sýr Fontina - tvrdý sýr
plátky salámu Schneider
lístky čerstvé bazalky
citronová šťáva
Postup:
Těsto:
Vlažnou vodu nalijeme do velké mísy a vidličkou vmícháme sušené droždí, přidáme cukr a sůl. Postupně po částech přisypáváme mouku, dokud nevytvoříme hladké pružné těsto. Těsto si položím na pomoučenou pracovní desku a vypracujeme ho rukama. Pokud jsme spokojeni s konzistencí, těsto vrátíme zpět do misky a necháme na teplém místě vykynout.
Rajčatová drť:
Rajčata rozmixujeme se stroužkem česneku, přidáme vinný ocet, trošku oleje, sůl, pepř a cukr.
Vykynuté těsto vypracujeme do kruhu, přemístíme ho na plech a potřeme připravenou rajčatovou drtí. Následně přidáme plátky sýra Fontina, plátky salámu Schneider, pár lístků bazalky a pokapeme citrónovou šťávou. V předehřáté horkovzdušné troubě pečeme při 200° C cca 20 minut.