Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Najdi inspiraci podle:

facebook

Pečená šunka na pivě se salátem z dýně a jablek

Ingredience

600 g Pečená šunka Schneider
1 ks cibule
6 ks stroužek česneku
200 ml vývar
50 ml med
1 ks snítka tymiánu
1 ks snítka šalvěje
1 ks snítka listové petržele
kmín
sůl
pepř
 
Salát
4 ks velké jablko
¼ ks vetší muškátová dýně
100 g špek  
3 ks stroužek česneku 
2 ks menší cibule
100 g máslo
1 ks snítka rozmarýnu
1 ks snítka šalvěje
olivový olej 
cukr moučka 
sůl
pepř

Postup:

V hmoždíři utřeme všechny bylinky - tymián, šalvěj a listovou petržel. Přidáme kmín, sůl, čerstvě mletý pepř, med a vše důkladně utřeme. 
Směsí důkladně potřeme šunku, dáme do pekáče. Orestujeme cibuli s česnekem, zalijeme pivem a vývarem, který necháme svařit na polovinu a přidáme do pekáče k šunce. Necháme v ledničce do druhého dne přikryté alobalem.
Druhý den dáme péct při 140°C cca 45 minut. Během pečení přeléváme vzniklou šťávou. Pak sundáme alobal 
a pečeme dalších cca 15 minut při 160°C  
 
Salát
Jablka nakrájíme na měsíčky bez jadřinců, dýni na kostičky a oboje promícháme a dáme do pekáče. Přidáme utřené stroužky česneku a na měsíčky nakrájenou cibuli. Posypeme natrhanými bylinkami a pokapeme olivovým olejem, lehce osolíme a opepříme. Do pekáče přidáme oříšky másla a celé lehce posypeme moučkovým cukrem. Přikryjeme alobalem a pečeme v troubě při 180°C dokud není dýně měkká cca 45 minut. 
5 minut před koncem pečení přidáme tenké plátky slaniny a dopečeme. 
 

zpět

Reklamní banner

Sdílet

Poděl se o tento recept se svými blízkými a přáteli!