Houbové fettucinne s dušenou šunkou
Ingredience
Na těstoviny:
200 g semolina (krupice z tvrdozrnné mouky)
150 g hladká mouka
50 g rozemleté sušené huby
4 ks vejce
2 pol. lžíce olivový olej
Sůl
Na omáčku:
100 g Pražská šunka
Mladý nebo mražený hrášek
½ cibule
200 ml smetana
30 g máslo
50 g parmazán
Sůl
Pepř
Další recepty Davida Vavrocha
Postup:
V míse smícháme oba druhy mouky, houbový prášek (buď koupíte nebo si sušené houby rozmixujete na hrubo a prosejete sítkem), vajíčka, špetku soli a olivový olej a vypracujeme v tuhé těsto, které, zabalené do potravinářské folie necháme odležet v chladu alespoň 30 min. Vyválíme tenké pláty o délce zhruba 40 cm a nakrájíme je na 0,5 cm nudle (s ručním strojkem na těstoviny půjde vše lehčeji). Těstoviny vaříme v osolené vodě 2-3 min., až těsně před dokončením omáčky. Na másle (v pěkné těžké pánvi) orestujeme lehce cibuli na jemno, po minutě přidáme šunku na kostičky a restujeme další 3 minuty. Přidáme krátce povařený čerstvý mladý hrášek (nebo zmražený), smícháme s lehce zcezenými těstovinami, promícháme, zalijeme smetanou, přisypeme parmazán, osolíme, opepříme a necháme zhoustnout. Podáváme na předehřátých talířích, ozdobené hoblinkami parmazánu.