Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Najdi inspiraci podle:

facebook

Houbové fettucinne s dušenou šunkou

Ingredience

Na těstoviny:
200 g  semolina (krupice z tvrdozrnné mouky)
150 g hladká mouka
50 g  rozemleté sušené huby
4 ks vejce
2 pol. lžíce olivový olej
Sůl

Na omáčku:
100 g Pražská šunka
Mladý nebo mražený hrášek
½ cibule
200 ml smetana
30 g máslo
50 g parmazán
Sůl
Pepř

Postup:

V míse smícháme oba druhy mouky, houbový prášek (buď koupíte nebo si sušené houby rozmixujete na hrubo a prosejete sítkem), vajíčka, špetku soli a olivový olej a vypracujeme v tuhé těsto, které, zabalené do potravinářské folie necháme odležet v chladu alespoň 30 min. Vyválíme tenké pláty o délce zhruba 40 cm a nakrájíme je na 0,5 cm nudle (s ručním strojkem na těstoviny půjde vše lehčeji). Těstoviny vaříme v osolené vodě 2-3 min., až těsně před dokončením omáčky. Na másle (v pěkné těžké pánvi) orestujeme lehce cibuli na jemno, po minutě přidáme šunku na kostičky a restujeme další 3 minuty. Přidáme krátce povařený čerstvý mladý hrášek (nebo zmražený), smícháme s lehce zcezenými těstovinami, promícháme, zalijeme smetanou, přisypeme parmazán, osolíme, opepříme a necháme zhoustnout. Podáváme na předehřátých talířích, ozdobené hoblinkami parmazánu.

zpět

Reklamní banner

Sdílet

Poděl se o tento recept se svými blízkými a přáteli!