Hot dog Mexicana
Ingredience
4 ks bagety nebo hot dog housky - světlé
8 ks Holandských párků se sýrem
200 g strouhané mozarelly
200 g strouhaného červeného Cheddaru
koriandr
2 ks Nachos chipsů do každého hot dogu
Na salsa roja:
1 lžíce olivového oleje
3 šalotky
1 stroužek česneku
400 g nakládaných krájených rajčat
špetka drcených chilli papriček
1 lžička krystalového cukru
hrst čerstvého koriandru
2 lžičky limetkové šťávy
sůl
Na guacamole:
2 zralá avokáda
1 rajče
1 cibule
1 čerstvá zelená chilli paprička (jalapeňos)
1 stroužek česneku
50 g čerstvého koriandru
sůl a limetková šťáva podle chuti
Postup:
Salsa roja
Na pánvi dozlatova osmahneme na drobno nakrájenou šalotku. Přidáme rajčata, drcený česnek, chilli, cukr a vaříme do zhoustnutí přibližně 15 - 20 minut. Dáme vychladnout, přidáme nasekaný koriandr, dochutíme solí a limetkovou šťávou a můžeme rozmixovat nebo jen promíchat a ponechat větší kousky.
Guacamole
Avokáda rozpůlíme, vyjmeme pecku a dužinu lžící vydlabeme ze slupky. V misce dužinu rozmačkáme vidličkou.
Rajče nakrájíme na malé kostičky, cibuli a česnek nasekáme na drobno, z chilli papriček odstraníme semínka a vše společně s hrubě nasekaným koriandrem přidáme k avokádu. Pokapeme limetkou, osolíme a dobře promícháme.
Bagetku rozřízneme a ogrilujeme vnitřek (aby nenasákla rychle salsou). Jednu stranu potřeme guacamole a druhou salsou, vložíme ohřátý párek, zasypeme strouhaným sýrem a pokapeme salsou (můžeme a nemusíme dát na 2 minuty zprudka zapéct) a dozdobíme čerstvým koriandrem a nachos chipsy.