Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Najdi inspiraci podle:

facebook

Hot dog Mexicana  

Ingredience

4 ks bagety nebo hot dog housky - světlé
8 ks Vídeňských párků se sýrem
200 g strouhané mozarelly
200 g strouhaného červeného Cheddaru
koriandr
2 ks Nachos chipsů do každého hot dogu

Na salsa roja:
1 lžíce olivového oleje
3 šalotky
1 stroužek česneku
400 g nakládaných krájených rajčat
špetka drcených chilli papriček
1 lžička krystalového cukru
hrst čerstvého koriandru
2 lžičky limetkové šťávy
sůl

Na guacamole:
2 zralá avokáda
1 rajče
1 cibule
1 čerstvá zelená chilli paprička (jalapeňos)
1 stroužek česneku
50 g čerstvého koriandru
sůl a limetková šťáva podle chuti

Postup:

Salsa roja
Na pánvi dozlatova osmahneme na drobno nakrájenou šalotku. Přidáme rajčata, drcený česnek, chilli, cukr a vaříme do zhoustnutí přibližně 15 - 20 minut. Dáme vychladnout, přidáme nasekaný koriandr, dochutíme solí a limetkovou šťávou a můžeme rozmixovat nebo jen promíchat a ponechat větší kousky.

Guacamole
Avokáda rozpůlíme, vyjmeme pecku a dužinu lžící vydlabeme ze slupky. V misce dužinu rozmačkáme vidličkou.

Rajče nakrájíme na malé kostičky, cibuli a česnek nasekáme na drobno, z chilli papriček odstraníme semínka a vše společně s hrubě nasekaným koriandrem přidáme k avokádu. Pokapeme limetkou, osolíme a dobře promícháme.

Bagetku rozřízneme a ogrilujeme vnitřek (aby nenasákla rychle salsou). Jednu stranu potřeme guacamole a druhou salsou, vložíme ohřátý párek, zasypeme strouhaným sýrem a pokapeme salsou (můžeme a nemusíme dát na 2 minuty zprudka zapéct) a dozdobíme čerstvým koriandrem a nachos chipsy.

zpět

Sdílet

Poděl se o tento recept se svými blízkými a přáteli!