Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Najdi inspiraci podle:

facebook

Halušky s česnekovou slaninou Schneider a brynzou

Ingredience

Na 4 porce budeme potřebovat:

 

1 kg oloupaných brambor (větších)

400 g hladké mouky

400 g hrubé mouky

200 g brynzy

200 g česnekové slaniny Schneider

2 jarní cibulky

2 větší cibule

sůl, pepř

50 g másla

 

Postup:

Brambory nastrouháme na struhadle najemno (ideální je speciální struhadlo, spíš než strouhá tak jakoby “holí”). Nastrouhané brambory vložíme do jemného sítka a necháme vykapat vodu. Za chvilku se usadí škrob. Ten není na škodu budeme ho potřebovat. Brambory smícháme s moukou a přidáme jen tolik vody z brambor, kolik je třeba, aby těsto nebylo moc řídké. Chce to cvik, nejlepší je si zkusit malou dávku uvařit a ochutnat, než abyste rozvařili všechno těsto. Na halušky se obvykle používá speciální sítko, podobně jako na špecle. Vodu řádně osolíme, protože jsme nesolili halušky, vaříme, dokud nevyplavou na povrch a necháme je potom ještě tak 3 minuty vařit. Potom je vycedíme a to pořádně, smícháme s tukem z vypečené slaniny a rozpuštěným máslem. Opepříme.

 

Česnekovou slaninu Schneider nakrájíme na menší kousky a vypečeme dozlatova. Pustí celkem dost tuku, který použijeme na smažení cibule. Ta musí být nakrájená na stejné kousky a opečená dohněda.

 

Ideální je brynza pouze z ovčího mléka, ale dost špatně se shání. U nás je k sehnání ve velkoobchodech, ale jinak se celkem běžně prodává mix kravského a ovčího mléka, což není úplně ono. Když neseženete brynzu můžete použít žervé nebo lučinu.  Je třeba ji trochu naředit, na to je nejlepší voda z hrnce, kde se vařily halušky.

 

Můžeme servírovat. Nejdříve dejte na talíř halušky, navrch brynzu, pak vysmaženou cibulku, a nakonec vypečenou slaninu. Ozdobte nakrájenou jarní cibulkou. Dobrou chuť!

www.jaknavelkeveci.cz

www.schneider-group.cz

zpět

Sdílet

Poděl se o tento recept se svými blízkými a přáteli!