Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Najdi inspiraci podle:

facebook

Focaccia s grilovanou slaninou a smaženým vejcem

Ingredience

Focaccia
500 g hladká mouka
5 g sušené droždí 
400 ml voda
1ks šalotka
snítka rozmarýn
Cukr
Sůl
Hrubozrnná mořská sůl
Olivový olej
 
Náplň
100 g Anglická slanina 
1ks čerstvé vejce
Máslo
Plocholistá  petržel
Rukola
Parmazán

Postup:

Do hlubší mísy dáme mouku, na jemno nasekanou šalotku, rozmarýn a droždí. Přidáme vodu, trochu oleje, špetku cukru, lehce osolíme a vařečkou nebo hnětačem vypracujeme řidší těsto. Přikryjeme utěrkou, dáme stranou na teplé místo a necháme 20 minut vykynout.

Po vykynutí zpracujeme navlhčenýma rukama těsto do placek libovolného tvaru. Každá placka by měla být vysoká minimálně 1 cm.  Placky dáme na plech vymazaný olivovým olejem (nebo na pečicí papír), zakapeme olivovým olejem, posypeme hrubozrnnou mořskou solí s rozmarýnem a prsty vše lehce vtlačíme do těsta. Necháme 5 minut odpočinout, vložíme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme 10 až 12 minut.

Během toho, co se focaccia peče, si na pánvi opečeme slaninu do křupava a dáme stranou. Na výpeku ze slaniny připravíme smažené vejce (volské oko) tak, aby byl žloutek stále tekutý. Nasekanou petržel smícháme s kouskem změklého másla.

Upečenou focacciu rozřízneme, namažeme petrželkovým máslem a spodní část poklademe opečenou křupavou slaninou, rukolou a hoblinkami parmazánu. Jako poslední přidáme smažené vejce, kde žloutek lehce nařízneme nožem a přiklopíme vrchní částí focaccii.

 

zpět

Sdílet

Poděl se o tento recept se svými blízkými a přáteli!