Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Najdi inspiraci podle:

facebook

Flat bread se Schneider mortadellou estragonové žampiony a marinovaná zelenina

Ingredience

Na 4 porce budeme potřebovat:

 

225 g polohrubé mouky

175 ml vody

1 lžíce oleje

1/2 lžičky soli

 

100 g Schneider mortadelly nakrájené natenko

2 kyselé okurky

4 ředkvičky

50 g čerstvé okurky

švédskou hořčici (nebo prostě vaši oblíbenou)

čerstvé bylinky

1/2 červené papriky

100 g žampionů

3 snítky estragonu

sůl, pepř

bílý vinný ocet

Postup:

Nejdříve si připravíme těsto na placky. Doprostřed mouky uděláme důlek a přiléváme vodu, osolíme a přidáme i olej. Vyválíme těsto, které bude celkem lepkavé, každá mouka je trochu jiná, je třeba občas nějakou přidat. Necháme odpočívat zakryté v lednici alespoň hodinu. Potom rozehřejeme velkou litinovou pánev anebo použijeme stará kamna (na těch jsou placky stejně nejlepší). Tvoříme lžící kuličky, které rozválíme válečkem zhruba na 2 mm a moukou nešetříme. Pečeme nasucho po obou stranách, dokud těsto nezačne hnědnout. Potom placky necháme vychladnout a zakryjeme utěrkou, můžeme je ještě potřít česnekovým olejem.

 

Žampiony opečeme na pánvi a zastříkneme bílým octem a posekaným estragonem. Osolíme a opepříme. Necháme vychladnout. Zbytek zeleniny nakrájíme na menší kousky a zastříkneme bílým octem, osolíme, opepříme. Necháme marinovat aspoň 10 minut.

 

Vše naskládáme na placku, přidáme natrhané bylinky a přidáme trochu hořčice. Dobrou chuť.

www.jaknavelkeveci.cz

www.schneider-group.cz

 

 

zpět

Sdílet

Poděl se o tento recept se svými blízkými a přáteli!