Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Najdi inspiraci podle:

facebook

Arancini di riso smažené rýžové krokety se šunkou a sýrem Fontina

Ingredience

Krokety:
300 g italská kulatozrnná rýže
1 ks vejce
40 g máslo
Šafrán
Sůl
Hladká mouka
Vejce 
Strouhanka na obalení
Olej na smažení
 
Náplň:
80 g Šunka od kosti (nakrájená na kostičky)
80 g sýr Fontina (nakrájený na kostičky)
 
Omáčka:
250 g loupaná nakládaná rajčata
30 g cibule
Extra virgine olivový olej
Sůl 
Pepř
Bazalka

Postup:

Na olivovém oleji lehce orestujeme na jemno nakrájenou cibulku, přidáme na hrubo nasekaná rajčata, dochutíme solí a pepřem, popřípadě malým množstvím cukru a necháme krátce provařit. Hotovou omáčkou propasírujeme hrubější pasírkou a dáme vychladit.

Rýži nasypeme do 500 ml osolené vařící vody a na mírném ohni uvaříme. Rýže musí mít lepivou konzistenci, ale nesmí být rozvařená. Do chladnoucí rýže vmícháme šafrán, rozpuštěný ve dvou lžících horké vody, máslo a vejce. Na vlhkou dlaň si položíme přiměřené množství rýžové hmoty, doprostřed vložíme šunku a sýr a vytvarujeme kuličky o velikosti mandarinky, obalíme v mouce, vejci a strouhance a ihned smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

Podáváme se studenou rajčatovou omáčkou a bazalkou. 

 

zpět

Reklamní banner

Sdílet

Poděl se o tento recept se svými blízkými a přáteli!