Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Najdi inspiraci podle:

facebook

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Ingredience

Na 2 porce budeme potřebovat:

500 g velkých brambor (použili jsme odrůdu marabel)
130 g polohrubé mouky
2 lžíce bramborového škrobu

30 g másla

200 g moravského uzeného Schneider

1 cibule

1 čtvrtka zelí

1 lžíce červeného viného octu

1 lžíce hnědého cukru

1 čajová lžička nasekané petrželky

Sůl

Postup:

Brambory lehce propícháme jehličkou nebo nožem a pečeme i se slupkou na 170 stupňů zhruba 1 hodinu. Potom necháme zchladit, rozpůlíme a lžící vydlabeme vnitřek. Rozšťoucháme téměř dohladka, přidáme mouku, škrob, sůl, rozpuštěné máslo a vytvarujeme hladké těsto. Necháme alespoň 10 minut odpočívat. Vytvarujeme si větší kuličky a ty pak pomoučníme polohrubou moukou a vytvarujeme placičky. Dovnitř přidáme nakrájené opečené uzené s cibulkou najemno a zabalíme dokulata. Vaříme na páře zhruba 10 minut.

 

Zelí nakrouháme najemno a ochutíme solí, octem a cukrem. Přidáme petrželku a můžeme servírovat. Na ozdobu pak můžeme použít ještě osmažené slupky z brambor z pečení, které obalíme nejprve v mouce a fritujeme dozlatova.

Tento recept pro vás připravil http://www.ohmychef.cz.

zpět

Sdílet

Poděl se o tento recept se svými blízkými a přáteli!