Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Najdi inspiraci podle:

facebook

Vánoční štrůdl  

Ingredience

100 g Snídaňové slaniny Selection

1 chlazené listové těsto

1 vejce

300 g bílého zelí

3 polévkové lžíce cukru krystal

1 dcl vody

špetka soli

mletá skořice

drcený kmín

Postup:

Jako první nastrouháme bílé zelí, v hrnci ho podlejeme vodou, osolíme a podusíme do měka. Mezitím připravíme karamel – na pánev dáme cukr krystal a mícháme ho, dokud nezhnědne a nevytvoří se karamel. Potom ho přidáme do podušeného zelí a chvíli vaříme. Nakonec necháme ochucené zelí vychladnout.

Po vyválení listového těsta odložíme kousek z těsta na hvězdy, které později použijeme na dozdobení. Na ostatní vyválené listové těsto poklademe plátky Snídaňové slaniny Selection. Přebytečnou šťávu ze zelí vymačkáme a zelí rovnoměrně uložíme na listové těsto. Posypeme špetkou skořice a těsto zavineme do štrúdlu. Vršek potřeme rozšlehaným vajíčkem a z odloženého těsta vykrojíme hvězdy, které posypeme drceným kmínem. Na závěr jimi dozdobíme štrúdl. Dáme péct do trouby při teplotě 180 stupňů na přibližně 25 minut. 

zpět

Sdílet

Poděl se o tento recept se svými blízkými a přáteli!