Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Najdi inspiraci podle:

facebook

Nízký roštěnec se zeleninovými hranolky

Ingredience

200 g 4 plátky nízký roštěnec
1 pol.lžíce Dijonská hořčice    
Worchester omáčka
Pepř
Olivový olej
Snítka rozmarýn
2 ks šalotka
150 ml červené víno
250 ml hovězí fond (k dostání v obchodech s delikatesami)
Máslo
Sůl

Hranolky
4 ks střední lojovité brambory
4 ks šalotka
8 ks stroužků česnek
70 g slanina
2 ks karotka
1 ks malý celer
1 ks pastyňák
2 tyčky řapíkatý celer
pár zelené fazolky
Snítka tymian
Snítka rozmarýn
Sůl
Pepř
Olivový olej

Postup:

Plátky masa potřeme hořčicí, zakapeme Worchestrem a necháme marinovat patnáct minut.
Na hranolky oloupeme zeleninu a brambory, stejně tak šalotku a česnek. Slaninu nakrájíme na nudličky a zeleninu na hranolky cca 5 cm dlouhé a 1,5 cm široké. Česnek a šalotku nakrájíme na měsíčky. Zeleninu a fazolky necháme přejít varem. Zeleninové hranolky osušíme a opečeme zprudka na oleji. Vyjmeme, dáme na teplo a to samé uděláme s brambory a nakonec orestujeme slaninu, česnek a šalotku. Vše následně smícháme, okořeníme a necháme na teple. Maso vyndáme z marinády, necháme okapat, případně lehce osušíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji po obou stranách. Přidáme snítku rozmarýnu a dopečeme v troubě při 180°C cca 6 až 8 minut a necháme odpočinout při 55°C cca 6 minut. Orestujeme jemně nakrájenou šalotku, přidáme víno a zredukujeme asi na polovinu množství, přidáme hovězí fond. Dochutíme solí, pepřem, provaříme, přecedíme a následně zahustíme máslem. Proříznutý steak servírujeme se zeleninovými hranolky, které těsně před podáváním prohodíme na pánvi s olivovým olejem a bylinkami, osolíme.

 

zpět

Sdílet

Poděl se o tento recept se svými blízkými a přáteli!