Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Najdi inspiraci podle:

facebook

Medailonky z vepřové panenky obalené královskou slaninou, podávané s krupicovými noky, fazolkové lusky s česnekem a smetanou

Ingredience

800 g vepřová panenka
16 ks plátky královské slaniny
100 g fazolové lusky celé
Smetana 20 %
Česnek
Sůl
Pepř
 
Na noky:
500 ml mléko
80 g máslo
220 g krupice 
2 ks vejce (prošlehaná)
Muškátový oříšek
Špetka soli

Postup:

Fazolové lusky orestujeme s plátky česneku, zakápneme smetanou, osolíme, opepříme.
Medailonky z vepřové panenky osolíme, opepříme a obalíme slaninou, grilujeme na rozpáleném oleji asi 3 minuty z každé strany a podáváme s fazolovými lusky a noky.
 
Postup noky: 
Mléko přivedeme k varu, mírně osolíme,přidáme máslo a za stálého míchání
přisypeme krupici, vaříme, dokud se těsto nepřestane lepit na stěny hrnce, necháme vychladnout,
ochutíme mletým muškátovým oříškem a zapracujeme vejce.
Z připraveného těsta tvarujeme pomocí lžíce noky, které vaříme ve vroucí vodě asi 5 minut.

 

zpět

Sdílet

Poděl se o tento recept se svými blízkými a přáteli!