Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Najdi inspiraci podle:

facebook

Haloweenské dýňové košíčky/quiche se špenátem

Ingredience

Ingredience na těsto :

 

280 g hladké mouky

1/2 lžičky soli

80 ml olivového oleje

75 ml vlažné vody

1 vejce

 

 

Ingredience na náplň :

 

400 g dýně hokkaido

3 PL olivového oleje

150 g Schneider debrecínské pečeně na plátky 

2 vejce

225 ml smetany na vaření

špenátové listy

sůl a pepř

Postup:

Předehřejeme si troubu na 190 °C a vymažeme si formičky (nebo velkou formu na koláč) olivovým olejem/máslem.

Do hluboké mísy prosyjeme mouku a uprostřed utvoříme důlek. V hrnečku si rozšleháme olej, vodu a vejce. Tuto směs přidáme do důlku a promícháme lžící, aby se ingredience spojily.

Těsto vyválíme v tenký plat a vložíme do máslem

vymazané formy na koláč nebo dort, dno propícháme vidličkou a pokud chceme zabránit nafouknutí, vyložíme pečícím papírem a nasypeme fazole, čočku nebo rýži. Dáme předpéct na 10 minut do trouby.

Připravíme si naplň. Dýni nakrájíme na malé kostičky, pokapeme olejem a vložíme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme cca 30 minut do změknutí. Necháme vystydnout.

V nádobě rozšleháme smetanu, vejce a dochutíme kořením.

Do připravené tekuté náplně přidáme dýni a tyčovým mixérem rozšleháme dohladka. Přidáme natrhané/nakrájené kousky uzeniny a listy špenátu.

Promícháme.

Připravenou směs nalijeme na předpečené těsto po jeho okraj.

Můžeme ještě dozdobit uzeninou, listy špenátu a kořením.

Dáme znovu péct do trouby na cca 35 minut. Hotovo máme, když náplň není tekutá.

zpět

Sdílet

Poděl se o tento recept se svými blízkými a přáteli!